SOEP VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 60 MIN.
Ingrediƫnten
2 el zonnebloemolie
1 cm verse gember geschild en gerapt
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 tl komijnpoeder
2 tl korianderpoeder
2 tl kerriepoeder
1 blik (400 gr) tomatenblokjes
1 rode peper, fijngehakt
1 l groentebouillon
250 g rode linzen, afgespoeld
300 g spinazie
200 g yoghurt
Koriander
Bereiding
- Verhit de olie en fruit daarin de gember, ui, knoflook, en specerijen 3 min.
- Voeg de tomaten, peper, bouillon en linzen toe en breng aan de kook op een laag vuur in ongeveer 35 min.
- Breng op smaak met peper en zout uit de molen. Hak de spinazie fijn en voeg vlak voor het serveren toe aan de soep.
- Serveer de soep met de yoghurt en bestrooi met koriander. Lekker met naanbrood!