Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

linzensalade met zoete aardappel

Linzensalade met zoete aardappel

Salade voor 4 personen
Bereidingstijd 45 min

Ingrediënten

2 middelgrote zoete aardappelen, in blokjes gesneden (schil indien gewenst)
1 el olijfolie
zeezout en zwarte peper, naar smaak
300 g ongekookte groene linzen, goed gespoeld en overgehaald
750 ml groentebouillon
1 laurierblad
500 g verpakte gehakte boerenkool
1 in blokjes gesneden rode ui
100 g verkruimelde fetakaas
handje gedroogde veenbessen
2 el gehakte verse peterselie
Voor de dressing:
60 ml olijfolie
2 1/2 el balsamicoazijn
1 tl Dijon-mosterd
3 tl pure ahornsiroop
1 teentje knoflook, fijngehakt
zeezout en zwarte peper, naar smaak

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Leg de zoete aardappelen op een grote bakplaat. Besprenkel met olijfolie en roer tot alles goed bedekt is. Zorg ervoor dat ze in een gelijkmatige laag liggen en elkaar niet raken. Breng op smaak met peper en zout. Rooster 25 tot 30 minuten, of tot ze zacht zijn, halverwege omdraaien met een spatel.
  • Terwijl de aardappelen roosteren, kook je de linzen. Meng in een grote pan de linzen, het water of de bouillon en het laurierblad. Breng aan de kook op middelhoog vuur en draai dan naar laag en kook gedurende 15 tot 20 minuten of tot de linzen zacht zijn, maar nog steeds een beetje stevig. Niet te gaar, anders worden de linzen papperig.
  • Meng in een grote kom de gekookte linzen en zoete aardappelen. Voeg de boerenkool, rode ui, fetakaas, veenbessen en peterselie toe.
  • Klop in een kleine kom de olijfolie, balsamicoazijn, Dijon-mosterd, ahornsiroop en knoflook door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de dressing over de salade en schep goed om. Serveer onmiddellijk.

Opmerking:
Je kunt walnoten of pecannoten toevoegen. Als je niet van boerenkool houdt, kun je spinazie of rucola gebruiken. Laat de fetakaas weg als je de salade vegan of zuivelvrij wilt hebben.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina