Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Koreaanse kipstoofpot

Koreaanse kipstoofpot

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 40 min

Ingrediënten

1- 1 1/2 kg kip met been in kleine stukjes gesneden (overtollig vet verwijderd)
​800 g aardappelen in grote stukken gesneden
​1 middelgrote wortel (kan weggelaten worden) in grote stukken gesneden
​1/2 grote ui in grote stukken gesneden
​7 tot 8 dikke teentjes knoflook
​2-3 in dunne plakjes gesneden gember (ongeveer 2,5 cm rond)
​2 bosuitjes in stukken van 1 cm gesneden
​1 rode chilipeper optioneel

Saus
​2 tot 3 el (Koreaanse) rode chilipepervlokken, naar smaak aanpassen
​2 el suiker
​4 el sojasaus
​2 el rijstwijn (of mirin)
​2 el (Koreaanse) rode chilipeperpasta
​snufje peper
​1 el sesamolie
​1 tl sesamzaadjes

Bereiding

  • Bereid de groenten voor door ze in grote stukken te snijden.
  • Voeg 1,5 kopje water toe aan een grote pan, samen met de kip en de saus (behalve de sesamolie en sesamzaadjes). Goed roeren. Breng het op hoog vuur aan de kook. Verlaag het vuur tot medium en kook, afgedekt,15 minuten, af en toe roerend.
  • Roer de groenten erdoor (behalve de lente-uitjes). Dek af en kook nog eens 10 minuten, af en toe roeren.
  • Ga door met koken, dit keer zonder deksel, tot de kip gaar is en de saus iets dikker is, ongeveer 5 minuten. Roer de lente-uitjes, eventueel chilipeper, sesamolie en sesamzaadjes erdoor net voordat je het vuur uitzet.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina