Lunchgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 40 min.
Ingrediënten
2 bolvormige aubergines, in plakjes van 1/2 – 1 cm dik
Zeezout uit de molen
120 g bloem
Peper
4 eieren
450 g panko
100 g geraspte Parmezaanse kaas
6 el olijfolie
huisgemaakte paprika- tomatensaus, om te serveren
verse mozzarella
verse basilicum (optioneel)
Bereiding
- Zout de aubergineplakken en laat 40 min staan in een vergiet en spoel daarna goed af en dep ze droog.
- Zet de ovenrekken op de bovenste en onderste ovenposities, plaats een omrande bakplaat op elk rek en verwarm de oven tot 220 ° C. Meng de bloem met ongeveer 1 theelepel peper in een grote ritssluitingszak en schud goed. Klop de eieren los in een ondiepe schaal. Meng het paneermeel, de Parmezaanse kaas, 1/4 theelepel zout en 1/2 theelepel peper in een tweede ondiepe schaal. (Als alternatief kan je de auberginerondjes kruiden zodra ze gepaneerd zijn met zout en peper naar smaak.)
- Werk met ongeveer 8 plakjes aubergine per keer, doe deze in de zak met de bloem, sluit ze af en schud ze tot ze goed bedekt zijn. Verwijder de aubergine, schud overtollige bloem eraf en dompel deze in de eieren. Haal de aubergine uit de eieren, laat het overtollige ei eraf druipen en bedek het gelijkmatig met het paneermeel en druk erop om te hechten. Leg de gepaneerde aubergine op een rooster. Herhaal dit met de resterende aubergine op dezelfde manier.
- Haal de voorverwarmde bakplaten uit de oven(Je kunt ook een grote ovenschaal gebruiken als je maar 1 bakplaat hebt). Vet de bakplaat/ovenschaal in met olie, en zorg dat het gelijkmatig bedekt is. Verdeel de gepaneerde aubergine in een enkele laag over de hete platen. Bak tot de aubergine goed bruin en knapperig is aan de eerste kant, ongeveer 15 tot 20 minuten. Draai de plakjes aubergine om, en bak tot de tweede kant bruin is, ongeveer nog eens 10 minuten.
- Serveer met paprika-tomatensaus, mozzarella en basilicum.