Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

9560216838_93a8263611_o-1

Rode paprika-tomatensaus

Saus voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min.

Ingrediënten

2 rode paprika’s, zonder steeltjes en zonder zaadjes, in blokjes gesneden
2 vleestomaten, in blokjes gesneden
Gemalen zeezout en peper naar smaak
hand verse basilicumblaadjes
2 el boter, kamertemperatuur
2 el olijfolie

Bereiding

  • Doe de paprika’s en tomaten in een middelgrote pan. Giet 120 ml water erbij en zet het vuur hoog. Breng op smaak met 1 theelepel zeezout en peper uit de molen. Breng aan de kook en zet het vuur laag tot middelhoog. kook 25 minuten.
  • Na ongeveer vijf minuten beginnen de tomaten en paprika’s hun sappen af ​​te geven en gaat het hele mengsel moeten borrelen. Pas indien nodig de warmte aan, zodat het mengsel constant borrelt – gemiddeld tot middelhoog zou het moeten doen. Roer ongeveer elke vijf minuten om ervoor te zorgen dat de tomaten en paprika’s niet aan de bodem van de pan blijven plakken. Als dat het geval is, voeg dan wat water toe.
  • Als de paprika’s en tomaten gaar zijn en bijna al het vocht is verdampt en de tomaten en paprika’s aan de pan beginnen te kleven, voeg dan de basilicum, boter en olie toe aan de pan, roer goed door en doe in een keukenmachine of blender. Mix tot een gladde substantie. Proef. Pas indien nodig kruiden aan met meer zout en peper.Heerlijk als pastasaus of voor andere doeleinden, zoals met gepaneerde aubergine.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina