Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

kip Katsu

Kip Katsu

Een heerlijk gerecht om samen te eten met Aziatische koolslaw en Japanse komkomersalade

lunchgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min

Ingrediƫnten

450 g kipfilet
2 el sake
1tl zeezout
versgemalen zwarte peper
130 g bloem
2 eieren
130 g panko
plantaardige olie om te frituren

Bereiding

  • Snijd de kip in 8 gelijke stukken en snijd die door midden.
  • marineer de kip met een mengsel van sake, zeezout en zwarte peper en zet 15 min apart om in te laten trekken.
  • Doe de bloem in een schaal, doe de eieren in een andere schaal en de panko in een derde schaal.
  • Doe de olie in een niet te grote koekenpan, ongeveer anderhalve cm, en zet klaar om te frituren.
  • Wanneer de kip goed gemarineerd is, neem je een stuk kip, rol het door de bloem, dompel het in het eimengsel, en rol daarna door de panko. Zorg dat bij alle drie de handelingen de kip goed bedekt wordt.
  • Herhaal dit met de rest van de kip.
  • zorg dat de olie goed heet is. neem 4 stuks kip en frituur dit 5-6 minuten in de olie en zorg dat het aan alle kanten gelijkmatig bruin wordt.
  • Herhaal dit met de rest van de kip.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina