Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 25 min
Ingrediënten
60 g gezouten boter
250 g spek, in blokjes gesneden
1 gele paprika in blokjes, zonder zaadjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
½ tl peper
1/2 bloemkool, in kleine roosjes gesneden
100 ml kookroom
60 g Parmezaanse kaas geschaafd
1 eigeel
Bereiding
- Bak in een koekenpan met antiaanbaklaag het spek en de knoflook in de boter 3-5 minuten op middelhoog vuur, tot het spek begint te bruinen.
- Voeg de paprika en bloemkool toe en roer goed door. Laat nog 3 minuten sudderen
- Zet het vuur laag en voeg de room toe. Ga door met koken tot de room is ingedikt en de bloemkool zacht is. Als de saus te snel indikt, voeg dan een paar el water toe om hem te verdunnen en dan gaart de bloemkool sneller.
- Als de bloemkool gaar is, zet je het vuur uit en voeg je al roerend de Parmezaanse kaas en het eigeel toe.