Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Javaanse kip

Javaanse kip in pittige saus

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 45 min

Ingrediƫnten

1 kip
4 uien
2 teentjes knoflook
2 rode lomboks (grote pepers)
2 el ketjap manis (donkere zoete sojasaus)
1 limoen (sap)
3 kruidnagels
250 ml kippenbouillon
zout naar smaak
3 el olie

Bereiding

    • Snijd de kip in grote stukken.
    • Snijd de uien en de knoflook fijn.
    • Snijd de lomboks in kleine ringetjes.
    • Wrijf de kip in met de ketjap en de limoensap.
    • Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kip goudbruin.
    • Voeg vervolgens de overige ingrediĆ«nten toe en laat het 30 minuten zachtjes sudderen tot het gaar is.

Lekker om samen met Nasi kuning te eten.

Inspiratie: indonesiaoriginalrecipes

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina