Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Nasi Kuning

Nasi kuning

Nasi kuning wordt in Indonesië gegeten bij speciale gelegenheden. De kleurstof in de kunjit zorgt voor een felgele rijst die symbool staat voor geluk, omdat het ook een beetje op goud lijkt.

Bereidingstijd 30 min.
Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

250 gram rijst
1 grote ui
4 teentjes knoflook
25 g laos, fijn gesneden
2 salaam blaadjes
½ tl gemalen komijnzaadjes (even geroosterd)
½ tl gemalen korianderzaadjes (even geroosterd samen met de komijn)
½ el suiker
15 g trassi
2 bouillonblokjes
1 blik kokosmelk (400 ml)
1/2 tl kunjiet (geelwortel poeder/gele poeder)
zout naar smaak
3 el olie

Bereiding

  • Doe de ui, knoflook, laos, kunjiet, trassi, bouillonblokje, suiker, koriander, en komijn in een keukenmachine en maal het fijn.
  • Verhit een pan met olie en fruit de gemalen kruiden, roer het even om en laat het tot smaak komen.
  • Voeg daarna de kokosmelk en de salaam blaadjes toe en laat het koken, doe daarna de rijst erbij en roer het om.
  • Voeg daarna water toe tot aan je tweede vingerkootje en roer het weer om en laat het koken tot het water bijna verdampt is.

Lekker met Javaanse kip, en andere oosterse bijgerechten.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina