Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Groene salade met geroosterde wortel en dragondressing

Groene salade met geroosterde wortel en dragondressing

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min.

Ingrediënten

500 g kleine, dunne gekleurde wortels, bijgesneden en in de lengte gehalveerd, indien groot
1 el olijfolie
zeezout en versgemalen peper
125 ml créme fraîche of zure room
1 el gehakte verse dragon, plus meer voor garnering
2 el volle melk
1 el vers citroensap
1 el mayonaise
1 tl Dijon mosterd
4 kleine kropjes romain sla, bladeren gescheiden en gescheurd

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de wortels en olie op een bakplaat met grote randen. Breng op smaak met peper en zout. Rooster, eenmaal roerend, tot ze goudbruin en gaar zijn, 15 tot 18 minuten.
  • Meng ondertussen créme fraîche, dragon, melk, citroensap, mayonaise en mosterd in een serveerschaal. Breng op smaak met peper en zout. Doe 4 eetlepels dressing over in een andere kom en houd apart.
  • Voeg de sla toe aan de serveerschaal en schep om. Bestrooi met wortels en besprenkel met de apart gezette dressing. Garneer met extra dragon.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina