Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

phpThumb_generated_thumbnail (5)

Gevulde rode paprika

VEGETARISCH HOOFDGERECHT (6 porties) OF VOORGERECHT (12 porties)
BEREIDINGSTIJD: 1 UUR + 30 MIN. OVENTIJD

Ingrediënten
3 el olijfolie
1 gele ui in middelgrote blokjes
2 middelgrote teentjes knoflook, fijngehakt
Zout
Vers gemalen zwarte peper
2 courgettes, in kleine blokjes
1 el tomatenpuree
150 g couscous
6 middelgrote rode paprika’s
150 g Fontina-kaas, geraspt
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
3 el grof gehakte verse basilicumblaadjes
18 cocktailprikkers

Bereiding

  • Breng een middelgrote pan met royaal gezouten water op hoog vuur aan de kook. Verhit ondertussen de afgemeten olie in een grote pan op middelhoog vuur tot ze glinstert. Voeg de ui en knoflook toe, breng op smaak met zout en peper en kook, af en toe roerend, tot ze zacht worden, ongeveer 5 minuten.
  • Verhoog het vuur tot middelhoog, voeg de courgette toe en breng op smaak met peper en zout. Kook, af en toe roerend, tot op sommige plekken bruin en nog knapperig, ongeveer 2 tot 3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe, roer om te combineren en kook tot de rauwe smaak eraf is, ongeveer 1 minuut. Haal de pan van het vuur en zet apart.
  • Als het water kookt, voeg je de couscous toe en kook je deze al dente in ongeveer 5 tot 6 minuten. Giet af in een fijnmazige zeef en spoel af onder koud water tot het afgekoeld is. Schud het overtollige water eruit en laat de couscous in de zeef in de gootsteen uitlekken terwijl je de paprika’s klaarmaakt, minimaal 10 minuten. Je kunt de couscous ook bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Gebruik een schilmesje om een ​​brede cirkel rond elke paprikasteel te snijden, zodat je een dop krijgt die kan worden vervangen als je de paprika’s hebt gevuld; pas op dat je de paprika’s niet doorboort of scheurt. Verwijder alle zaden en membranen van de dop en uit de binnenkant en gooi ze weg. Bestrijk de binnenkant van de paprika’s met olie en breng de binnenkant royaal op smaak met peper en zout.
  • Doe de uitgelekte couscous in een grote kom. Voeg het apart gezette ui-courgettemengsel, kazen en basilicum toe en roer goed door elkaar. Proef en breng op smaak met peper en zout als dat nodig is.
  • Verdeel de vulling gelijkmatig over de paprika’s. Plaats de doppen terug en druk elke dop in de vulling. Steek 3 tandenstokers door elke dop en uit de zijkanten van de paprika om de dopjes op de grill vast te zetten. Zet apart tot je klaar bent om te grillen. (Als je de paprika’s meer dan 30 minuten voor het grillen vult, dek ze dan af en bewaar ze maximaal 4 uur in de koelkast. Laat de paprika’s minstens 30 minuten op kamertemperatuur komen voordat je ze grilt, zodat ze sneller en gelijkmatiger gaar worden.)
  • Verhit de grill in de oven. Leg de gevulde paprika’s op hun zijkant en sluit de oven. Rol elke paprika ongeveer elke 7 minuten een kwartslag om alle vier de kanten te koken. De paprika’s zijn gaar als de vulling heet is, de schil goed verkoold is en het vruchtvlees zacht aanvoelt, ongeveer 30 minuten totale grilltijd. Haal de paprika’s op een serveerschaal, laat 5 minuten afkoelen en verwijder de prikkers. Snijd de paprika’s verticaal doormidden als ze als bij- of voorgerecht dienen.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina