Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

quiche-e1525172857516

Geroosterde pompoen-spinazie quiche met feta

VEGETARISCH HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 60 MIN.

Ingrediënten
800 g pompoen
8 eieren
150 ml slagroom
200 g feta
200 g (baby)spinazie
2 uien, in kleine stukjes gesneden
4 el olijfolie
2 el boter
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl paprikapoeder
Zout en peper naar smaak
Pijnboompitten naar smaak (optioneel)

Bereiding

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in blokjes. Je kunt ook kant-en-klare pompoenblokjes gebruiken. Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en rooster de pompoen 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verwarm vervolgens een eetlepel olijfolie in een middelgrote koekenpan en bak hierin de babyspinazie circa. 2 minuten. Doe de spinazie na het bakken even in een kommetje en maak de koekenpan schoon.
  • Verwarm nu een eetlepel boter in de koekenpan en voeg de gesneden ui toe. Bak de ui ongeveer 2 minuten op een laag vuur goudbruin.
  • Meng vervolgens in een grote kom de eieren, slagroom en alle kruiden. Haal dan de ovenschaal met de pompoenblokjes uit de oven en voeg de gebakken ui, spinazie en feta toe aan de ovenschaal. Giet ten slotte het eiermengsel over het geheel en doe de ovenschaal terug in de oven.
  • Bak de pompoenquiche 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de quiche na het bakken in 4 stukken en garneer eventueel met pijnboompitten. Eet smakelijk!

Bron: Low carb chef

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina