Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Gebakken feta

Gebakken feta met groenten

vegetarisch hoofdgerecht of bijgerecht voor 4 personen
bereidingstijd 40 min. waarvan 30 min. kooktijd.

Ingrediënten

200 g fetakaas (probeer een hele dikke plak te kopen, bij voorkeur Grieks)
9oo g cherrytomaatjes in tweeën gesneden
½ rode paprika in kleine reepjes gesneden
½ groene paprika in kleine reepjes gesneden (of gebruik gewoon 1 groene of rode paprika)
¼ middelgrote ui (¼ tot ½) dun gesneden
15 Kalamata-olijven, ontpit en gehalveerd (of heel laten maar koop ontpitte olijven)
½ el gedroogde oregano
60 ml extra vierge olijfolie plus een beetje extra
1 tl paprikapoeder
zwarte peper naar smaak

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 °C. Doe de tomatenhelften, paprika, ui en olijven in een kleine tot middelgrote ovenschaal (ongeveer 20 cm x 20 cm oid).
  • Bestrooi met de oregano en giet de olijfolie erover. Goed mengen.
  • Maak een opening in het midden van de groenten. Leg het blok feta erin.
  • Bestrooi het hele gerecht met de paprika en wat zwarte peper (naar smaak). Besprenkel de bovenkant van de kaas met wat meer olijfolie.
  • Bak 30 minuten tot de groenten beginnen te borrelen en bruin worden en de feta zacht is.
  • Serveer direct met vers geroosterd brood (iedereen serveert zichzelf op individuele borden).

    Tip:
    Hoeveelheid ingrediënten: De hoeveelheden in dit recept zijn slechts een grove richtlijn. Nadat je het een paar keer hebt gemaakt, kun je het waarschijnlijk ook zonder recept maken! Je kunt de ingrediënten ook verdubbelen om aan een groter gezelschap te serveren. Gebruik gewoon een grotere ovenschaal en bak 2 blokken feta en verdubbel de rest.

  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina