Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Baked-Eggplant-Parmesan-1-of-1-3

Gebakken aubergine met Parmezaanse kaas

Vegetarisch hoofdgerecht voor 6 personen
Bereidingstijd 20 min + 1 uur oventijd

Ingrediënten

3 grote aubergines in plakjes van 2,5 cm gesneden
6 el extra vierge olijfolie
Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
500 ml tomatensaus
12 verse basilicumblaadjes
450 g verse (buffel) mozzarella kaas, gesneden
80 gr Parmezaanse kaas vers geraspt

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200⁰ C.
  • Leg de plakjes aubergine in een enkele laag op een bakplaat bekleed met anti-aanbakfolie of bakpapier. Bestrijk met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak 25-30 minuten of tot ze goudbruin zijn.
  • Bekleed een braadpan met diameter van 25 cm met een enkele laag van de geroosterde aubergine met de helft van de plakjes. Top met saus, gevolgd door de mozzarella plakjes een meer saus, en de basilicumblaadjes.
  • Voeg nog een laag aubergine toe met de resterende plakjes aubergine. Bedek met saus en vervolgens de geraspte Parmezaanse kaas.
  • bak gedurende 30 minuten of tot ze knapperig en goudbruin zijn.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina