Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Fattoush-with-Sumac-Hummus-2-e1563881004999

Fattoush salade met sumak-hummus

Lunch voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min.

Ingrediënten

Salade
2 pitabroodjes (bij voorkeur volkoren)
4 grote trostomaten -zaadlijsten verwijderd en daarna fijngehakt
½ komkommer – zonder zaadjes en in plakjes
½ rode ui – gesneden
2 lente-uitjes (lente-uitjes) – gehakt
1 krop Romain sla – gesneden
20 g verse munt – gehakt
20 g peterselie – gehakt
½ granaatappel – alleen pitten
snufje sumak
snufje versgemalen zwarte peper

Citroendressing met Sumak
1 citroen – uitgeperst
3 el olijfolie
¼ theelepel zeezout
¼ theelepel versgemalen zwarte peper
½ teen knoflook – geschild en fijngehakt
½ tl lichtbruine suiker
1 theelepel sumak
Sumak Hummus
1 blik kikkererwten (400 g) – uitgelekt en gespoeld
1 ½ el tahin
1 el versgeperst citroensap
1 teen knoflook
2 el olijfolie
1 ½ tl (4 g) sumak
¼ tl zout
snufje versgemalen zwarte peper
snufje rode pepervlokken

Bereiding

  • Rooster de pitabroodjes in een grote droge koekenpan op hoog vuur en scheur ze in grove stukken (of rooster ze onder de grill of in een broodrooster).
  • Klop alle ingrediënten voor de dressing samen in een kleine kom.
  • Meng in een grote kom de pitta-stukjes, de resterende salade-ingrediënten en de dressing. Roer door elkaar en doe in een serveerschaal. Laat een paar minuten staan terwijl je de hummus maakt.
  • Om de hummus te bereiden, verwerk je de kikkererwten in een keukenmachine 1-2 minuten, of tot een gladde massa. Voeg de tahin, het citroensap, de knoflook, de olie toe, en daarna ¼ theelepel sumak en het zout en de peper. Mix opnieuw tot het dik en romig is.
  • Schep de hummus op de serveerschaal, al roerend met een lepel. Bestrooi met de rode pepervlokken en de resterende sumak.

Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare hummus gebruiken en granaatappelpitten uit een zakje, maar zelf maken is toch lekkerder.

Dit lunchgerecht kan je natuurlijk ook als vegetarisch hoofdgerecht gebruiken.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina