Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

courgettesalade

Courgettesalade met geitenkaas en rucola

Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd 30 min

Ingrediƫnten
50 gram rucola
1 courgette
2 el pijnboompitten
Rasp van 1/4 citroen
80 gram geitenkaas, verbrokkeld

Bereiding

  • Begin met het grillen van de courgette, en verhit een droge grillpan op hoog vuur.
  • Maak met een kaasschaaf dunne plakken van de courgette.
  • Bestrijk ze met olijfolie dmv een kwastje en bak in een grillpan totdat je aan beide kanten mooie grillstrepen ziet.
  • Kruid de courgette met peper en zout.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  • Verdeel de rucola over een bord of schaal en breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Halveer de courgetteplakken en verdeel over de rucola. Verdeel hier de citroenrasp, geitenkaas en nog warme pijnboompitjes over.
  • Heerlijk om een goede balsamico bij te serveren.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina