Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Broodje shoarma

Broodje Israëlische shoarma

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min.

Ingrediënten

500 gram kalkoendijen zonder botten
4 el olijfolie
1 el shoarmakruiden (als je dit niet gemakkelijk kunt krijgen, volg dan onderstaande recept hieronder)
Tomaat
Lente-ui
Augurk
Sla
Tahini
4 pitabroodjes

Shoarma kruidenmix:
1/2 tl gemalen kaneel
1/4 tl gemalen kardemom
1 tl gemalen koriander
1 1/2 tl gemalen kurkuma
1/2 tl gemalen gember
2 tl paprikapoeder
2 el gemalen komijn
1/8 tl cayennepeper (of 1/2 tl gemalen zwarte peper)
1-2 tl Baharat (dit kun je in de supermarkt kopen)

Recept voor Baharat:
1 el gemalen zwarte peper
1 el gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
1 tl gemalen kruidnagel
½ tl gemalen kardemom
1½ el paprikapoeder
1 tl gemalen kaneel
¼ tl gemalen nootmuskaat

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °c .
  • Kruid het vlees met de Baharat kruidenmix en masseer het vlees goed in (gebruik hiervoor wat olijfolie).
  • Zet het gekruide vlees 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Terwijl het vlees gaart, verwarm olijfolie in een pan met wat zout en voeg hier straks de shoarma aan toe.
  • Haal het gegaarde vlees uit de oven.
  • Kruid het vlees nogmaals met de shoarma kruidenmix (als je kant en klare kruidenmix hebt gekocht, voeg dan nog wat extra kardemom toe voor de echte Israëlische smaak).
  • Roer in de pan totdat het vlees volledig gegaard is.
  • Doe de pitabroodjes in een broodrooster en verwarm. Maak de pita broodjes open in twee helften, smeer er vers geplette tomaten in, voeg wat zout toe, besprenkel met olijfolie en voeg als laatste de shoarma toe.
  • Serveer met tahini, augurken en gesneden lente-uitjes.
  • Inspiratie:Favorfav

    Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina