Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

eggplant-in-tomato-sauce

Aubergine in tomatensaus

VEGETARISCH HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 60 MIN.

Ingrediënten
2 aubergines
2 rode uien
½ blokje groentebouillon (gemaakt met 250 ml of zelf gemaakt)
½ tl chilivlokken
2 blikken van 400 g tomatenblokjes (of zelfgemaakte tomatensaus)
½ kopje water
2 el tomatenpuree
1 el Worcestersaus (optioneel)
1 tl gedroogde peterselie
Zout en peper
Verse pasta naar keuze

Bereiding

  • Snijd beide aubergines in de lengte in vieren, zodat je 8 lange stukken hebt. Doe ze in een grote braadpan.
  • Schil en snijd de rode uien in partjes en doe ze in de pan. Voeg dan de bouillon toe, strooi chilivlokken over de groenten en breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de deksel erop en laat op middelhoog vuur 30-35 minuten stomen tot de aubergine zacht is.
  • Voeg de tomaten uit blik toe, vul een van de blikken voor de helft met water en voeg dat ook toe. Dit zal helpen om de saus een beetje te verdunnen.
  • Voeg de tomatenpuree, Worcestersaus (als je die toevoegt), gedroogde kruiden, zout en peper toe en roer.
  • Kook gedurende 20 minuten op middelhoog vuur met het deksel eraf, af en toe roeren. Breek onder het roeren de aubergine met een houten lepel in kleinere stukjes.
  • Als de saus eenmaal rijk en dik is, proef je deze om de smaak te controleren en serveer je hem geroerd door vers gekookte pasta.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina