Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

salmon-avocado-salad-15

Salade met gerookte zalm, avocado, venkel en dille dressing

Lunchgerecht voor 2 personen,
Bereidingstijd 30 min

Ingrediƫnten

Dille dressing
100 ml mayo
100 ml zure room
1 el olijfolie
2 el citroensap
2 teentjes knoflook -geperst – gebruik een knoflookpers
45 g verse dille, gehakt
1/4 tl zout
1/4 tl vers gemalen peper

Salade
1 krop sla (of little gems of romaine of een ander soort, bladeren gescheurd
1 komkommer, in plakjes
1/2 venkelknol, in dunne plakjes gesneden
50 g gerookte zalm ( of gerookte forel)
1/2 rode ui in dunne plakjes gesneden
2 el kappertjes
1 avocado , in plakjes

Bereiding

  • Maak de dressing: Doe de dressingingrediĆ«nten (behalve dille) in een kom of pot en klop tot een gladde massa, meng dan de dille erdoor. Opzij zetten. Dressing is genoeg voor 2 porties salade (4 salades), dus bewaar de rest in de koelkast. Ook zeer geschikt voor dipsauzen en groenteschotels.
  • Maak de salade: Doe de sla, venkelknol, komkommer, gerookte zalm, rode ui en kappertjes in een grote kom. Gooi en voeg dan voldoende dressing toe om ongeveer de helft van wat je hebt gemaakt te bedekken, zachtjes roerend.
  • Proef,en voeg meer zout en peper naar smaak toe. Je kunt op dit punt de avocado erdoor doen, of de salade verdelen en als garnering gebruiken.

    Garnering: Als u de avocado garneert , bestrooi dan met zout en peper.

  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina