Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Panzanellasalade

Zomerse panzanellasalade

Salade voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min

Ingrediënten

3 sneetjes ciabatta of zuurdesembrood (bij voorkeur een dag oud), in blokjes gesneden
250 g cherrytomaatjes in verschillende kleuren, gehalveerd
2 grote courgettes, in de lengte gehalveerd
2 perziken, in schijfjes
3 lente-uitjes, gesnipperd
200 g mozzarella, in stukjes gesneden
50 g basilicumblaadjes.
60 ml olijfolie
2 el rode wijnazijn
zout + peper, naar smaak

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Spreid de broodblokjes uit op een bakplaat en bak 5-8 minuten of tot ze lichtbruin zijn.
  • Verwarm de grill (of grillpan) op middelhoog/hoog vuur. Bestrijk courgettes met olijfolie en leg ze direct op de grill.
  • Bak 3 minuten per kant of tot ze licht verkoold zijn. Snijd na het grillen in hapklare stukjes.
  • Meng alle resterende groenten, perziken, gehakte courgette en mozzarella in een grote kom. Garneer met broodblokjes.
  • Klop in een kleine kom of pot olijfolie en rode wijnazijn door elkaar. Giet over de salade en zorg ervoor dat het brood volledig bedekt is.
  • Laat 10 minuten staan ​​alvorens te serveren.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina