Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Keto zalm met pestokorst

Zalm met pestokorst

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min

Ingrediënten

650 g zalmfilet
240 ml mayonaise of vegan mayonaise of zure room
1 el groene pesto
60 g geraspte Parmezaanse kaas
450 g verse spinazie
30 g boter of olijfolie
zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 ° C. Vet een ovenschaal in met de helft van de boter of olijfolie.
  • Leg de zalmfilets met het vel naar beneden in de ovenschaal en kruid ze met peper en zout.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, pesto en Parmezaanse kaas. Verdeel dit over de zalm
  • Plaats midden in de oven en bak, afhankelijk van de dikte van de filet, 20 – 30 minuten. De zalm is gaar als hij met een vork makkelijk uit elkaar valt.
  • Verhit ondertussen de resterende boter of olijfolie in een grote pan, op middelhoog vuur. Bak de spinazie ongeveer 2 minuten, of tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de zalm met de spinazie, en voeg eventueel nog wat stukjes geschaafde en geroosterde amandel toe.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina