Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

worteldip

Worteldip met feta

Borrelhapje
bereidingstijd 15 min

Ingrediƫnten

5 middelgrote wortelen, geschild en grof gehakt
2 el extra vierge olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
2 tl komijnzaad
100 g fetakaas
60 ml citroensap
2 tl vloeibare honing
2 el gehakte munt-, peterselie- of dragonblaadjes
zout en versgemalen zwarte peper

OM TE GARNEREN (OPTIONEEL)
een scheutje extra vierge olijfolie
1/2 tl komijnzaad, geroosterd

Bereiding

  • Kook de wortelen gaar in licht gezouten water, en giet ze af.
  • Verhit olie in een grote braadpan en bak knoflook en komijnzaad een paar minuten tot ze aromatisch gaan ruiken.
  • laat de knoflook niet bruin worden anders wordt hij bitter.
  • Doe in een keukenmachine met de uitgelekte wortelen, feta, citroensap, honing, kruiden, zout en peper.
  • Roer tot een gladde massa en pas de smaakmakers naar wens aan.
  • Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Garneer eventueel met een scheutje olijfolie en bestrooi met geroosterde komijnzaadjes.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina