Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

fig-seed-400x267

Vijgensalade met cannelinibonen, ricotta en pijnboompitten

SALADE VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN.

Ingrediƫnten
150 g ricotta
6 el pijnboompitten
4 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
1/2 bosje peterselie, fijngehakt
1 rode ui, in ringen
1 blik cannellinibonen, uitgelekt
125 g rucola
8 verse vijgen
1/2 bosje basilicum, alleen de blaadjes

Bereiding

  • Laat de ricotta circa 1 uur uitlekken in een zeef of schone theedoek. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • Meng de olijfolie met de azijn, peterselie en ui. Giet dit over de bonen en laat 5 minuten marineren. Meng de rucola erdoor en leg de salade op een mooie schaal.
  • Verwijder de harde topjes van de vijgen en snijd de vijgen in kwarten. Verdeel de basilicumblaadjes en vijgen over de salade.
  • Verdeel theelepels van de uitgelekte ricotta over de salade en bestrooi met de pijnboompitten.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina