SALADE VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN.
Ingrediƫnten
150 g ricotta
6 el pijnboompitten
4 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
1/2 bosje peterselie, fijngehakt
1 rode ui, in ringen
1 blik cannellinibonen, uitgelekt
125 g rucola
8 verse vijgen
1/2 bosje basilicum, alleen de blaadjes
Bereiding
- Laat de ricotta circa 1 uur uitlekken in een zeef of schone theedoek. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
- Meng de olijfolie met de azijn, peterselie en ui. Giet dit over de bonen en laat 5 minuten marineren. Meng de rucola erdoor en leg de salade op een mooie schaal.
- Verwijder de harde topjes van de vijgen en snijd de vijgen in kwarten. Verdeel de basilicumblaadjes en vijgen over de salade.
- Verdeel theelepels van de uitgelekte ricotta over de salade en bestrooi met de pijnboompitten.