Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

vegetarische enchiladas

Vegetarische enchiladas

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 70 min waarvan 25 min oventijd

Ingrediënten

1 – 2 el olijfolie
1 ui gesnipperd
4 teentjes knoflook, grof gehakt
1 rode paprika in blokjes gesneden
1 kleine courgette, in kleine blokjes gesneden
1/2 tl zout
1 klein blikje maiskorrels, uitgelekt
1 tl komijn
1 tl koriander
1 tl gedroogde oregano
1 klein blik zwarte bonen afgespoeld, uitgelekt
gehakte koriander (optioneel)
500 ml enchiladasaus
8 volkoren tortilla’s (20 cm)
200 g geraspte kaas (belegen of mozerella of cheddar, enz)
Garnering: zure room, avocado , (ingelegde) rode uien en hete saus

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Maak de vulling: Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en roer 2-3 minuten tot het geurig is.
  • Zet het vuur laag tot medium en voeg paprika, courgette, knoflook en zout toe.
  • Bak dit tot de courgette en paprika’s zacht zijn, ongeveer -7-9 minuten. Als het mengsel droog wordt, voeg dan een scheutje water toe, zet het vuur lager en dek af en stoom zachtjes tot de courgette gaar is.
  • Spatel de maïs en komijn , koriander en oregano erdoor. Bak nog 3 minuten. Haal van het vuur. Voeg de zwarte bonen toe, proef, voeg meer zout toe als je wilt.
  • Roer de helft van de koriander erdoor.
  • Vet een ovenschaal van 23x 35 cm in . Giet 120 ml van de enchiladasaus er in en spreid het uit zodat de bodem van de schaal mooi bedekt is.
  • Stel je Enchiladas samen: Doe 100 ml vulling in het midden van de tortilla, voeg 2-3 el geraspte kaas toe en wikkel het stevig in. Leg de enchilada met de naad naar beneden over de saus. Herhaal dit met de overige 7 tortilla’s, leg ze naast elkaar. Giet de resterende Enchiladasaus over de enchilada’s, laat de randen vrij als je wilt (voor knapperige randen). Bestrooi met het resterende kaas.
  • Plaats in de hete oven, en bak 20 minuten afgedekt met folie en haal de laatste 6-10 minuten eraf tot de kaas mooi en donker is. Laat 10-15 minuten staan ​​voordat je het serveert. Verdeel de overgebleven fijngehakte koriander over de enchiladas. Serveer met zure room en hete saus .
  • Lekker met een (Mexicaanse) salade.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina