Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

New Phototastic Collage

Varkenshaas met prei en kruidendressing

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MIN.

Ingrediënten
4 prei, alleen het wit
2 el mosterd
Kleine teen knoflook, geperst
3 el rode wijnazijn
8 el olijfolie
1 el bladpeterselie, fijngehakt
1 el basilicum, fijngehakt
2 el kappertjes
2 el boter
500 g varkenshaas
50 g rucola

Bereiding

  • Snijd de preien in stukken van ongeveer 3 cm, en ontdoe ze van zand. Kook ze daarna in een ruime pan 10 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  •  Maak ondertussen een dressing/vinaigrette van de mosterd, knoflook, azijn en 6 lepels olijfolie. Doe de ingrediënten niet in één keer er in, maar breng langzaam op smaak. Meng daarna de kruiden en kappertjes erdoor en breng op smaak met zout en peper uit de molen.
  •  Verhit de rest van de olijfolie en de boter in een koekenpan en bak hierin de varkenshaas. Als deze rondom bruin en gaar is, wikkel je het in aluminiumfolie. Laat het 5 minuten rusten.
  •  Snijd de varkenshaas in plakken, verdeel wat rucola over de borden, schep er wat prei op, besprenkel met de dressing en verdeel de plakken varkenshaas. Je kunt er nog wat bakvet over sprenkelen. Serveer met kriel of verse pasta.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina