Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

greek-cucumber-yogurt-sauce-768x1154

Tzatziki

BEREIDINGSTIJD: 30 MIN.

Ingrediënten
200 g geraspte komkommer (van ongeveer 1 middelgrote komkommer, het is niet nodig om de komkommer eerst te schillen, rasp op de grote gaten van je blokrasp)
150 g pure Griekse yoghurt
2 el extra vierge olijfolie
2 el gehakte verse munt en/of dille
1 el citroensap
1 middelgrote teen knoflook, geperst of fijngehakt
½ tl fijn zeezout

Bereiding

  • Werk met één grote handvol tegelijk, knijp de geraspte komkommer lichtjes tussen je handpalmen boven de gootsteen om overtollig vocht te verwijderen. Breng de uitgeknepen komkommer over in een serveerschaal en herhaal met de resterende komkommer. Laat de komkommer goed uitlekken voordat je hem door de yoghurt mengt.
  • Voeg de yoghurt, olijfolie, kruiden, citroensap, knoflook en zout toe aan de kom en roer om te mengen. Laat het mengsel 5 minuten rusten om de smaken te laten samenkomen. Proef en voeg indien nodig extra gehakte verse kruiden, citroensap en/of zout toe.
  • Serveer tzatziki onmiddellijk of zet het in de koelkast voor later. De tzatziki blijft gekoeld ongeveer 4 dagen goed.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina