Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

img59504.768x512

Turkse gebakken tomaat en aubergine

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 75 min.

Ingrediënten

Tomaten-en auberginelagen
4 grote trostomaten
2 aubergines
zout
vers gemalen zwarte peper

UIENBASIS
6 kleine uien, fijngesneden
4 teentjes knoflook, geplet
15 korianderzaadjes, geplet
10 g oregano bladeren
200 ml olijfolie

Bereiding

  • Begin met de uienbasis. Doe de gesneden uien in een pan met dikke bodem met de geperste knoflook en korianderzaadjes, de verse oregano en olijfolie
  • Zet op middelhoog vuur en kook ongeveer 30 minuten, onder regelmatig roeren om ervoor te zorgen dat het mengsel zacht, geurig en gelijkmatig gaar is. Verdeel over 4 kleine koperen pannen of ovenvaste schaaltjes, zorg ervoor dat ze allemaal halfvol zijn
  • Verwarm de oven voor op 190 ° C
  • Snijd voor de bovenste laag de aubergines in de lengte doormidden en snijd ze in dunne halve cirkels. Herhaal met de grote trostomaten om halve cirkelvormige plakjes van vergelijkbare grootte te maken
  • Schik de plakjes op het uienmengsel, wissel de tomaat en aubergine af tot de pannen (of schalen) vol zijn – de groenten zullen tijdens het koken iets krimpen, dus moeten zo strak mogelijk worden neergelegd
  • Kruid de bovenkanten met peper en zout, leg ze op een bakplaat en bak ze 30 minuten in de oven, of tot de groenten zacht zijn en er goudbruin van worden.
  • Laat overtollige olie voorzichtig uit de pannen lopen en serveer warm. U kunt ook volledig laten afkoelen en vervolgens 10-15 minuten in de oven opwarmen om te serveren
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina