Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

thaise-kip-1

Thaise rijstschotel met kip en cashewnoten

Een heerlijk wokgerecht naar het recept van mijn collega Toek uit Thailand.

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MIN.

Ingrediƫnten
300 g pandanrijst
300 g kippendijen, in kleine stukjes
500 g prei, gesneden en gewassen
1 rode peper, in kleine stukjes
Oestersaus
Sojasaus
150 g cashewnoten
Bosui
Zonnebloemolie

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de kippenfilet tot het lekker bruin is. Voeg een beetje sojasaus toe tijdens het bakken. Zet opzij.
  • Bak vervolgens de rode peper, voeg daarna de prei toe en voeg tijdens het bakken naar smaak oestersaus toe.
  • Als de prei gaar is, de kipfilet weer toevoegen en naar smaak nog een beetje sojasaus.
  • Voeg de bosui toe, bak nog even en voeg dan de cashewnoten toe. Warm even door, en serveer direct samen met de rijst.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina