Een heerlijk wokgerecht naar het recept van mijn collega Toek uit Thailand.
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MIN.
Ingrediƫnten
300 g pandanrijst
300 g kippendijen, in kleine stukjes
500 g prei, gesneden en gewassen
1 rode peper, in kleine stukjes
Oestersaus
Sojasaus
150 g cashewnoten
Bosui
Zonnebloemolie
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak de kippenfilet tot het lekker bruin is. Voeg een beetje sojasaus toe tijdens het bakken. Zet opzij.
- Bak vervolgens de rode peper, voeg daarna de prei toe en voeg tijdens het bakken naar smaak oestersaus toe.
- Als de prei gaar is, de kipfilet weer toevoegen en naar smaak nog een beetje sojasaus.
- Voeg de bosui toe, bak nog even en voeg dan de cashewnoten toe. Warm even door, en serveer direct samen met de rijst.