Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 50 min waarvan 35 min kooktijd
Ingrediënten
2 el boter of kokosolie voor veganistische optie
2 preien, zeer dun gesneden
1 teentje knoflook fijngehakt
1 L kippen- of groentebouillon
1 middelgrote wortel – in dunne plakjes gesneden (voor keto: neem 1 paprika ipv wortel)
1 venkel of 4 stelen selderij – in dunne plakjes
1 tl kerriepoeder
½ tl kurkuma gemalen
1 tl gember geraspt of ½ theelepel gemalen
snufje gemalen zwarte peper
snufje rode pepervlokken
350 ml kokosmelk
350 g tofu stevig – in blokjes (of je kunt desgewenst champignons doen).
Garneer – optioneel:
Basilicum blaadjes (thais)
Koriander
gesneden paprika’s
partjes limoen
Bereiding
- Snijd alle groenten voordat je begint.
- Smelt boter in de soeppan op middelhoog vuur. Bak prei, wortelen en knoflook in de gesmolten boter tot ze geurig zijn en zacht beginnen te worden, ongeveer 5 minuten.
- Voeg alle overige ingrediënten behalve de kokosmelk toe aan de pan. Dek af en laat ongeveer 30 minuten sudderen of tot de groenten zacht zijn. Proef voor de smaak en stel eventueel bij.
- Voeg kokosmelk toe en verwarm tot het net heet is. Niet koken nadat de kokosmelk is toegevoegd.
- Bak ondertussen de tofu in plantaardige olie met gedroogde oosterse kruiden naar jouw keuze, en zorg dat ze mooi bruin zijn.
- Serveer de tofu bij de soep.
- Serveer met de garnering naar keuze.