Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd 12 min.
Ingrediƫnten
1 el zonnebloemolie
1 teentje knoflook , gehakt
200 g kippengehakt (gemalen kip)
1 tl kerriepoeder
1 + 1/2 el rode currypasta
1 tl donkere sojasaus
120 ml kippenbouillon / bouillon , laag natriumgehalte
180 ml kokosmelk (1/2 blik), vol vet voor de beste smaak
2 el ciderazijn
3 el pindakaas
2oo g Ramen of andere noedels
2 (grote!) Handenvol babyspinazie (meer mag ook!)
SERVEREN:
2 el pinda’s , fijngehakt
Grof gehakte verse koriander / korianderblaadjes
Sriracha of andere chilipasta , optioneel
Bereiding
- Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg knoflook toe en bak 20 seconden tot het goudbruin wordt. Voeg het kippengehakt toe en bak 2 minuten, verdeel het gaandeweg totdat het grotendeels van roze naar wit verandert.
- Voeg 1 el rode currypasta, kerriepoeder en sojasaus toe. Bak gedurende 1 minuut. Maak ruimte vrij in het midden van de pan, voeg de resterende 1/2 el currypasta toe, roer dit 30 seconden.
- Voeg kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat inkoken op middelhoog vuur, en laat daarna 1 minuut sudderen.
- Knijp de noedels erin en duw de kip opzij en zorg dat de noedels zo goed mogelijk ondergedompeld zijn. Laat 45 seconden koken en roer goed door elkaar zodat alles gaar kookt. Laat nog 30 seconden intrekken en scheid de noedels met 2 houten lepels.
- Schuif de noedels opzij, voeg kokosmelk, pindakaas en azijn toe en meng het snel om de pindakaas grotendeels te laten oplossen.
- Voeg de spinazie toe en meng met de noedels totdat dit geslonken is. Zorg ervoor dat het nog steeds behoorlijk pittig is – iedereen houdt van saus!
- Schep over in schaaltjes om te servereren, en bestrooi met koriander, pinda’s en Sriracha of chilipasta indien gewenst.