Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Tarka-Dal-feature

Tarka dahl

Een stevig vegetarisch gerecht dat iedereen zal aanspreken, ook de vleeseters!

VEGETARISCH HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 15 MIN. + 1 UUR KOOKTIJD

Ingredi├źnten
250 g gele gedroogde spliterwten, gespoeld tot het water helder is
1 l kippen- of groentebouillon
120 ml water
1 el plantaardige olie
2 el roomboter
1 el gemalen komijn
1 grote ui, gehakt
1 cm verse gember, geschild en gehakt
3 teentjes knoflook, gehakt
3 tomaten, gepureerd
1 tl kurkuma
1 tl Garam Masala
1┬Ż tl gemalen koriander
Zout en peper
Handvol verse koriander, gehakt (optioneel)

Bereiding

  • Doe de erwten en bouillon in een pan, roer goed en breng aan de kook. Dek de pan af met een deksel en zet het vuur laag. Laat onder regelmatig roeren 40-50 minuten sudderen, of tot de erwten net gaar zijn, voeg zo nodig wat water toe. Als de erwten gaar zijn, haal ze dan van het vuur en roer tot de gewenste dikte. Zet apart om af te koelen.
  • Verhit de olie en boter in een pan op middelhoog vuur en voeg de ui en gember toe. Bak 4-5 minuten, of tot ze goudbruin zijn, voeg dan de knoflook toe en bak nog een minuut. Pureer de tomaten in een keukenmachine o.i.d., doe ze in de pan en meng ze erdoor. Voeg de overige kruiden en het water toe aan de pan en roer goed. Laat 15-20 minuten sudderen op middelhoog vuur, of tot de olie uit de saus naar het oppervlak van de saus is gestegen.
  • Pureer de saus in een keukenmachine of met een staafmixer en voeg deze toe aan het gekookte erwten- en bouillonmengsel. Roer goed en voeg indien nodig meer water toe om het mengsel los te maken. Breng het mengsel aan de kook en breng op smaak met zout en zwarte peper en gehakte koriander vlak voor het serveren. Serveer op rijst of alleen als soep.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina