Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

sSpinazie-pompoenlasagne

Spinazie pompoen lasagne

Keto en vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 15 min + 30 min oventijd

Ingrediënten

450 g verse spinazie
1 ui
2 el olijfolie
teentje knoflook
1½ tl oregano
400 g tomatenblokjes 9 of verse tomaten)
250 g pompoen, in dunne plakken
250 g mascarpone ( of andere romige kaassoort)
100 g Parmezaan geraspt
peper en zout
handje pijnboompitjes

Bereiding:

  • Breng een pan met water aan de kook en en doe de pompoen daar 5 minuten in.
  • Snipper de ui en fruit deze in de olie. Voeg het uitgeperste teentje knoflook toe en bak even mee. Doe er vervolgens de oregano en de uitgelekte spinazie bij. Bak even tot het een geheel gaat vormen. Voeg de tomaat toe en laat korte tijd zachtjes stoven. Het moet niet te vochtig zijn. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een (niet te grote) ovenschaal van ongeveer 15 x 10 cm klaar.
  • Maak laagjes in de ovenschaal. Begin met ⅓ van de spinaziesaus, dan een laagje pompoenlasagne, vervolgens ⅓ van de mascarpone en daarop ⅓ van de Parmezaan. Herhaal 2x. Zorg in ieder geval dat je voldoende mascarpone overhoudt om de bovenkant goed af te dekken. Strooi er de pijnboompitten overheen.
  • Bak 30 minuten of tot het gerecht mooi gekleurd is. Eventueel kun je de spinazie pompoen lasagne nog twee of drie minuten onder de grill zetten voor een gebruinde bovenkant.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina