Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

f.jwwb.nl_public_h_g_k_temp-iwrvshkqtwvyiajevwwp_227m10_Speculaasbrokken132

Speculaasbrokken

RECEPT OM ZELF SPECULAASBROKKEN TE MAKEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN. + 1,5 UUR WACHT-/OVENTIJD

Ingrediënten
300 g bloem, gezeefd
100 g donkere basterdsuiker
4 el speculaaskruiden
175 g boter, in blokjes
25 g gesnipperde amandelen
2 el koud water
Snufje zout

Bereiding

  • Doe de bloem, suiker, kruiden, boter en een mespunt zout in een deegkom en mix alles. Schenk er al mengend het koude water bij. Blijven mixen tot een soepel deeg. Dek de deegkom af en zet het deeg zeker een uur, maar liefst een nacht op een koele plek.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met bloem. Maak van het deeg een plak van ongeveer 1 cm dik. Leg de plak op een met bakpapier belegde ovenplaat. Druk de amandelen in het deeg. Bak de speculaas in 30-35 minuten gaar. Laat de speculaas goed afkoelen en breek in stukken.

Bron: De Nederlandse dis

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina