Zelfgemengde speculaaskruiden zijn lekker en op veel meer manieren te gebruiken dan alleen in speculaasjes. Door de appeltaart, een snufje over de cappuccino of een theelepel door de chili con carne, om maar wat te noemen!
Het recept gaat om de verhoudingen, en niet zozeer om de hoeveelheden.
In plaats van theelepels kun je daarom ook gerust eetlepels gebruiken. Gebruik altijd speciale maatlepels (verkrijgbaar bij kookwinkels), en niet een willekeurige theelepel uit de keukenlade.
Je kunt de specerijen ook afwegen: 1 theelepel is 5 gram, 1 eetlepel is 15 gram.
ZELF MAAK RECEPT
BEREIDINGSTIJD: 10 MIN.
Ingrediënten
11 tl kaneelpoeder
5 tl gemalen korianderzaad
1 tl versgemalen nootmuskaat
1 tl gemalen piment
1 tl gemberpoeder
½ tl gemalen kardemom
¼ tl gemalen kruidnagel
Bereiding
- Meng alle specerijen en bewaar ze in een afgesloten pot (bijvoorbeeld een schoongemaakt jampotje).