Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min
Ingrediƫnten
50 g ongezouten boter
1 el olijfolie
3 sjalotten, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el tijmblaadjes
2 l kippenbouillon
40 g gedroogde eekhoorntjesbrood (porcini)
400 g spaghetti
200 g wilde paddenstoelen (zoals oester, enoki, shiitake en shimeji), grof gehakt
50 g gescheurde bladpeterselieblaadjes
Geraspte Parmezaanse kaas, om te serveren
Bereiding
- Smelt 20 g boter met de olijfolie in een pan met dikke bodem op hoog vuur gedurende 2-3 minuten tot het schuimt.
- Voeg de sjalotten, knoflook en tijm toe en bak, al roerend, 1-2 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook, voeg dan de porcini toe.
- Zet het vuur laag en laat 5 minuten sudderen of tot de champignons mollig en gerehydrateerd zijn. Zeef door een fijne zeef in een kom en bewaar de vaste stoffen.
- Doe de bouillon terug in de pan en breng op hoog vuur aan de kook.
- Voeg de pasta toe en kook gedurende 9 minuten of tot ze al dente zijn. Zeef en bewaar de bouillon.
- Smelt ondertussen de resterende 30 g boter in een grote pan op hoog vuur.
- Kook champignons in twee porties, al roerend, gedurende 4 minuten of tot ze goudbruin en zacht zijn.
- Doe het apart gezette champignon- en uienmengsel en 1L van de apart gezette bouillon in de pan.
- Breng op hoog vuur aan de kook en kook gedurende 6 minuten of tot het ingedikt is.
- Voeg de pasta toe en kook, al roerend, nog 2 minuten of tot de saus de pasta dik bedekt.
- Spatel de peterselie erdoor en serveer met Parmezaanse kaas.