Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Quick-bami-goreng-1024x683

Snelle bami goreng

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN.

Ingrediënten
500 g eiernoedels of spaghetti noedels
150 g hamblokjes
1 prei
200 g taugé
2 teentjes knoflook
75 ml sojasaus
50 ml mirin (rijstwijn)
1 el sambal (naar smaak)
Zonnebloemolie of een andere neutrale olie
1/2 recept voor bami kruidenmix

Bereiding

  • Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de noedels ongeveer 8 minuten, afhankelijk van het soort noedels dat je gebruikt. Was ondertussen de prei en hak deze in fijne (halve) ringen. Schil en hak de knoflookteentjes fijn.
  • Verhit de wok op hoog vuur en voeg zodra de wok begint te roken wat zonnebloemolie of andere neutrale olie toe. Voeg de prei en de in blokjes gesneden ham toe en na ongeveer een minuut ook de knoflook.
  • Giet de noedels af en doe ze samen met de taugé, de bami kruidenmix en de mirin in de wok. Houd het vuur hoog terwijl je alles door elkaar roert en voeg ook sambal en sojasaus toe. Het is niet nodig om extra peper en zout toe te voegen, de sojasaus is zout genoeg en de kruidenmix geeft het al genoeg smaak. De taugé smaakt het lekkerst als het nog wat knapperig is. Genieten!

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina