HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN. + 2 UUR STOOFTIJD
Ingrediƫnten
800 g kalfsvlees om te stoven
1 takje peterselie
2 uien
1 kg aardappelen
1 el tomatenpuree
1/2 glas witte wijn
Extra vierge olijfolie
Zout en peper
Bereiding
- Snijd de uien in plakjes en bak ze in een pan met olie.
- Voeg het vlees toe en bak het op laag vuur. Doe de witte wijn erbij en voeg, als deze verdampt is, 500 ml heet water toe waar je de tomatenpuree in hebt opgelost.
- Voeg de gehakte peterselie toe en eventueel een beetje water.
- Voeg peper en zout toe en stoof ongeveer 60 minuten.
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en voeg ze toe aan het vlees. Laat verder stoven tot de aardappelen goed gaar zijn en een dikke en romige saus gevormd is.