Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Zoete aardappelsalade met freekeh

Salade van gekruide zoete aardappel en freekeh

Wat is Freekeh?
Freekeh is een graanproduct gemaakt van geroosterde groene tarwe. Het vindt zijn oorsprong in het Midden-Oosten. De tarwe wordt geoogst wanneer de korrel nog groen en zacht is. De geoogste aren worden op een hoop gegooid en gedroogd in de zon (Wikipedia).

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 50 min.

Ingrediënten

50 g amandelschaafsel
600 g zoete aardappelen, in blokjes van 2 cm gesneden
2 el knoflookolie, plus 2 tl
1 tl Baharat
120 g freekeh
1 el granaatappelmelasse
5 hete pepers, uitgelekt in dunne plakjes gesneden, of naar smaak
25 g platte peterselie, fijngehakt

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220ºC en bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
  • Rooster het amandelschaafsel 3-4 minuten op de bakplaat tot ze diep goudbruin zijn, haal ze eruit en zet opzij.
  • Leg de zoete aardappelen op de met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el knoflookolie en bestrooi met de baharatkruiden.
  • Meng tot elk stuk gelijkmatig is bedekt. Breng op smaak met zout en bak ze vervolgens 25-30 minuten, tot ze zacht, gaar en bruin aan de randen zijn.
  • Kook ondertussen de freekeh volgens de gebruiksaanwijzing en giet af.
  • Besprenkel met 2 tl olie en breng op smaak. Voeg dan de granaatappelmelasse, pepers, geroosterde amandelen en peterselie toe.
  • Meng goed, voeg de gekookte zoete aardappelen toe, schep alles voorzichtig door elkaar en serveer.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina