Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Quick-and-Easy-Sag-Bahji-Spinach-Curry9

Indiasche spinaziecurry

VEGETARISCH HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 10 MIN.

Ingrediƫnten
2 el olijfolie
1 el boter
1 grote ui, gehakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl komijnpoeder
1 tl kurkuma
1 1/2 cm verse gember, geschild en geraspt
1 tl garam masala
1 el tomatenpuree
60 ml groente- of kippenbouillon
Handvol verse koriander, gehakt
400 g verse spinazie, gewassen
Zout en peper naar smaak

Bereiding

  • Verhit de olie en boter op middelhoog vuur in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag. Voeg de gesnipperde ui toe en bak tot deze bruin begint te worden.
  • Voeg de gehakte knoflook toe en kook nog een minuut. Voeg de gember toe en kook nog een minuut.
  • Voeg de komijn, kurkuma, garam masala en tomatenpuree toe. Roer alles rustig door elkaar. Roer langzaam de bouillon erdoor, gevolgd door de koriander.
  • Voeg de spinazie toe en voeg naar smaak kruiden toe. Lekker met saffraanrijst

Tip: Knoflook verbrandt gemakkelijk, vooral als het gehakt wordt toegevoegd. Als je bang bent dat het te snel bruin wordt, houd dan een beetje water bij de hand en voeg een eetlepel of twee toe voordat je de spinazie in de pan doet.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina