BIJGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 25 MIN.
Ingrediƫnten
1 l kippen- of groentebouillon
Flinke snuf saffraan
2-3 el boter
1 middelgrote ui, gehakt
2 stengels bleekselderij, fijngehakt
400 g (voorgekookte) witte rijst
Handvol platte peterselie, gehakt
Zout en peper
Bereiding
- Breng de bouillon aan de kook in een pan. Voeg de saffraan toe en laat trekken.
- Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur en fruit de ui en selderij tot ze zacht maar niet gekleurd zijn.
- Voeg de rijst toe en roer tot hij bedekt is met de olie.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Zet het vuur lager, roer en laat afgedekt 15 – 20 minuten koken tot de rijst beetgaar is en het vocht is opgenomen.
- Trek de rijst met een vork uit elkaar. Roer de peterselie erdoor en dien heet op. Lekker met spinaziecurry