Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

rundvleescurry

Rundvleescurry

Dit is een recept voor in de slowcooker. Maar je kunt het natuurlijk ook toepassen op een gewone braadpan.

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 20 min + 4 uur stoven

Ingrediënten

1 grote ui (geschild en fijn gesneden)
1 tl plantaardige olie
600 g braad-/stoofvlees
1 el verse gember (fijn geraspt)
2 teentjes knoflook
2 el kerriepoeder
1 tl garam masala
1 tl chilivlokken (of naar smaak)
1 tl paprika
1 kaneelstokje
6 kardemon peulen
2 tl komijn
1 blik tomaten (gewone blikken van 400 g)
2 el tomatenpuree
1 runderbouillonblokje
2 tl maizena (optioneel om in te dikken)
evt verse spinazie

Bereiding

  • Pel en snipper de ui. Fruit vervolgens de ui(in een braadpan) in een beetje olie tot hij goudbruin begint te worden. Haal uit de pan en voeg toe aan de slowcooker.
  • Bak de blokjes rundvlees in een beetje olie of druipend totdat het begint te kleuren. Dit doe je het beste in etappes, zodat er genoeg ruimte in de pan is. Als er vloeistof van het vlees komt, giet het dan allemaal in de slowcooker-pot.
  • Doe al het vlees terug in de pan. Voeg nu de gemalen kruiden, knoflook, chili en gember toe. Roer alles goed door.
  • Voeg de overige ingrediënten toe aan de slowcooker en roer goed door voordat je de deksel erop doet.
  • Kook een half uur op de hoogste stand om de curry aan de kook te brengen. Je kunt dan nog 3-4 uur op hoog blijven koken , of 5-6 uur op laag zetten . Roer het van tijd tot tijd terwijl het kookt als je kunt, maar maak je geen zorgen als je dat niet kunt.
  • De kardemompeulen en het kaneelstokje hebben de neiging om tegen het einde van het koken naar boven te drijven, dus haal ze eruit met een lepel. Als je een magere stoofvlees hebt gebruikt, voeg dan een klontje boter toe om de curry te verrijken.
  • Je kunt de consistentie aanpassen om het dikker te maken als u dat wilt. Laat het deksel de laatste 30 – 40 minuten gedeeltelijk openstaan OF bind het aan het einde van het koken in met maizena. Doe hiervoor 2 volle theelepels maizena in een kleine kom. Schep een paar lepels van de kerriesaus eruit en roer door de maïzena tot een dunne pasta. Schenk bij de curry en roer door.
  • Als je spinazie gebruikt, voeg deze dan nu toe. Stop zoveel mogelijk in de slowcooker en doe het deksel erop zodat het begint te slinken. Na een paar minuten erdoor roeren. Garneer met korianderblad en serveer.
  • Serveer met rijst
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina