Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

cc49943e-7140-43d0-bd04-a13780dae0b0--mushroompasta

Romige paddenstoelenpasta

VEGETARISCH HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 35 MIN.

Ingrediƫnten
250 g pasta (fettuccine of een pasta naar keuze)
250 g portobello, gehakt
2 el boter
2 teentjes knoflook, fijngehakt
75 ml witte wijn
125 ml slagroom
125 ml groentebouillon
1 el balsamicoazijn
Zout en peper
Parmezaanse kaas, om te serveren

Bereiding

  • Bereid de pasta volgens de verpakking.
  • Smelt boter op middelhoog vuur in een grote pan. Voeg paddenstoelen en knoflook toe en bak ongeveer 5 tot 10 minuten. Laat de paddenstoelen gaar worden tot ze bruin en geurig zijn.
  • Voeg de wijn, room, groentebouillon en balsamicoazijn toe en breng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken tot de saus is ingedikt tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de saus en paddenstoelen over de pasta. Bestrooi met Parmezaanse kaas, en serveer de kaas er bij.

Deze saus kan je natuurlijk ook met een ander soort paddenstoelen maken.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina