Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min
Ingrediƫnten
400 g gedroogde rigatoni
Zeezout
1 el olijfolie
1 el ongezouten boter
1 grote of 2 kleine sjalotten, fijngehakt
Rode pepervlokken, naar smaak
3 middelgrote teentjes knoflook, gehakt
120 ml wodka
100 g tomatenpuree
Vers gemalen zwarte peper
150 – 200 ml slagroom, naar smaak
Een paar basilicumblaadjes, gehakt om af te maken
Geraspte goede Parmezaanse kaas of Pecorino kaas, om te serveren
Bereiding
Tip:
Wat doet de wodka?
Afhankelijk van wie je het vraagt, dient de wodka om de consistentie van de saus te verbeteren en / of de smaak en geur te verhogen. Maar het is meestal traditie, maar je kunt de smaak meer naar boven laten komen door het niet af te koken.
Mag ik de wodka overslaan? Ja.
Moet ik de wodka eraf koken? Helemaal niet. Wodka wordt traditioneel later in het gerecht toegevoegd, zodat de smaak blijft. Als je kleine kinderen hebt kun je de wodka er af koken. Of je kunt het koken overslaan of het na de tomatenpuree toevoegen als je wilt dat het meer aanwezig is.
Inspiratie:smittenkitchen.com