Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

pittige rosbief met kikkererwtenroom

Pittige rosbief met kikkererwtenroom

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 135 min

Ingrediënten

800 g rosbief
200 g gekookte kikkererwten
50 g bacon, in plakjes
30 g gehakte peterselie
5 sjalotten
1 verse Spaanse peper
1 teen knoflook
gedroogde oregano
rozemarijn
60 ml witte wijn azijn
50 ml extra vergine olijfolie
150 ml archideolie
grof en fijn zout
zwarte Peper, gemalen

Bereiding

  • Begin met de kikkererwtenroom: verwijder de zaadjes van de peper en meng deze met de peterselie, een teentje knoflook, een theelepel oregano, 60 witte wijn azijn, 50 ml extra vergine olijfolie, 10 g zout, grof en royaal gemalen peper.
  • Masseer het vlees in met het mengsel en laat het minimaal 1 uur marineren bij kamertemperatuur.
  • Bak het vlees 40 min onder een medium hete maar niet hete grill, draai het vaak om en bestrijk het met de marinade.
  • Doe 4 ongepelde sjalotten in een kleine steelpan en bedek met 150 ml arachideolie. Kook ze op een heel laag vuur (de olie mag niet hoger zijn dan 80°C) gedurende 20 min, zet ze dan uit en laat ze afkoelen in de olie.
  • Fruit de resterende sjalot met het spek, beide fijngehakt, en een takje rozemarijn.
  • Voeg de kikkererwten, 100 ml water, zout en peper toe en kook 3 min en mix dan.
  • Laat het vlees 15 min rusten voordat je het in dunne plakjes snijdt en serveer het dan op de kikkererwtencrème met de sjalotten in tweeën gedeeld.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina