Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

500x675_8131-portrait

Perzische galette met kruiden ( Kuku Sabzi )

Hartige taart voor 8 personen
Bereidingstijd 40 min + 20 min. oventijd

Ingrediƫnten:

1 prei, gehakt
8 bosuien, gehakt
45 ml (3 eetlepels) olijfolie
90 g fijngehakte peterselie
90 g fijngehakte koriander
45 g fijngehakte dille
100 g fijngesneden spinazie
50 g fijngesneden sla
5 eieren
1/2 tl kurkuma
1/2 tl Zout
1/2 tl Gemalen zwarte peper
50 g walnoten
1 el Ongezoete gedroogde veenbessen of andere bessen (c ranberries) (zie opmerking)

Bereiding:

  • In een grote koekenpan op middelhoog vuur de prei en bosuien zacht maken in 2 eetlepels (30 ml) olie. Voeg de kruiden, spinazie en sla toe. Blijf al roerend 2 minuten koken. Giet af.
  • Klop de eieren, kurkuma, zout en peper in een kom. Voeg het mengsel van kruiden, noten en cranberries toe.
  • Verwarm de oven voor op de grillstand.
  • Zet een ovenvaste koekenpan op een middelhoog vuur, giet de resterende olie er in, en giet daarna het eimengsel erbij. Dek af en kook 5 minuten of tot de rand bruin begint te worden. Verwijder het deksel en bak nog 3 minuten in de oven.
  • Ontvorm op een bord. Serveer met de kruidensla

    Opmerking:
    Berberbessen (ook wel berberis genoemd) zijn kleine, pittige vruchten die je kunnen doen denken aan gedroogde veenbessen zonder suiker. Berberis is te vinden in de meeste supermarkten uit het Midden-Oosten.

    Bron: ricardocuisine.com

  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina