Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Hartige-taart-pastinaak-7

Pastinaaktaart met walnoten en oude kaas

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 15 MIN. + 45 MIN. OVENTIJD

Ingrediënten
6 plakjes diepvriesbladerdeeg (ontdooid) of vers uit het koelvak
2 el olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
3 pastinaken (ca. 400 g), geschild en in blokjes gesneden
4 eieren
200 ml Griekse yoghurt
2 el honing
150 g feta, verkruimeld
75 g walnoten, grof gehakt
100 g oude kaas, geraspt

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Vet de springvorm in en leg bakpapier op de bodem. Bekleed de vorm met het deeg en druk de deegnaden goed tegen elkaar. Prik de deegbodem in met een vork.
  • Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de pastinaak en 200 ml water toe en stoof 6-8 minuten. Giet af en laat iets afkoelen.
  • Klop de eieren los met de yoghurt, honing en zout en peper. Schep de feta erdoor.
  • Meng de pastinaak erdoor en giet het mengsel op de deegbodem. Bestrooi de bovenkant met de walnoten met daarover de kaas. Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.

Geïnspireerd door Boodschappen.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina