Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

parlseypesto1-683x1024

Pasta met amandelpesto en broccoli

VEGETARISCH HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MIN.

Ingrediënten
1 stronk broccoli
1 pot gegrilde rode paprika’s (300 gr)
250 ml Alpro cuisine rijst (pakje room)
30 g verse peterselie
50 g ongezouten geroosterde amandelen
2 tenen knoflook
75 ml extra vierge olijfolie
250 g (volkoren) pasta naar keuze
250 g cherrytomaten aan de tak

Bereiding

  • Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes. Laat de paprika’s uitlekken. Doe de paprika met de room in de beker van de staafmixer en pureer. Bewaar tot gebruik in een bakje. Maak de beker schoon.
  • Snijd de peterselie grof en hak de amandelen grof. Snijd de knoflook fijn. Doe de peterselie en amandelen met de olie in de beker van de staafmixer en pureer tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen ½ el olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de paprikaroomsaus, peper en eventueel zout toe en verwarm 5 min. op laag vuur.
  • Kook ondertussen de broccoli in een pan met water 4 min. Giet af en laat goed uitlekken. Meng door de saus en warm 2 min. mee. Giet de pasta af en meng door de saus.
  • Verdeel over de borden, leg de tomaten erop en serveer de pesto erbij.
  • Geïnspireerd door Allerhande.

    Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina