Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd 30 min
Ingrediënten
125 g droge pad thai noedels (rijstnoedels)
Kokend water om noedels te bedekken
1 grote sjalot, fijn gesneden (beter dan ui hier)
4 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 tl gehakte gember (optioneel)
2 eieren, losgeklopt met een vork met een royaal snufje zout (indien vegan, geen ei)
150 – 200 g tofu, kipfilet of gepelde garnalen
zout en peper naar smaak
2 el arachideolie, wokolie of kokosolie
1 limoen
Pad Thai-saus:
3 el vissaus ( of gebruik vegan vissaus )
3 el bruine suiker (of kokossuiker , palmsuiker of gewone suiker)
3 el rijstazijn
1 tl sojasaus
Garneer:
partjes limoen, verse taugé, chilivlokken, gehakte uitjes, geroosterde pinda’s
Bereiding
Opmerking:
Het geheim van de beste Pad Thai is de saus! Het moet in evenwicht zijn . Zout, zoet en zuur!
Vissaus (of vegan vissaus ) en sojasaus voeg de zoute component toe.
Bruine suiker of honing voegen zoetheid toe. (In Thailand is het traditioneel om palmsuiker te gebruiken)
Rijstazijn of tamarindepasta en limoensap, voeg de zure component toe.
het is een delicaat evenwicht tussen zout, zuur en zoet, en als je het vindt, verheft het het gerecht helemaal! Deze saus is naar mijn smaak perfect in balans.
Dus proeven maar!