Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Open ravioli

Open ravioli met asperges

Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min

Ingrediënten

Voor de Pesto
100 g doperwten, ontdooid indien ingevroren
50 g geblancheerde hazelnoten
8 el extra vergine olijfolie
30 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
50 g muntblaadjes een flinke scheut citroensap

Voor de ravioli
450 g groene asperges, schoongemaakt
8 verse lasagnebladen
150 g doperwten, ontdooid indien ingevroren
½ el olijfolie
16 bollen bocconcini (mini mozzarella)
Parmezaanse kaaskrullen of geraspte Parmezaanse kaas, om te serveren

Bereiding

  • Spoel voor de pesto de doperwten onder koud water om volledig te ontdooien. Mix de erwten in een keukenmachine met de overige ingrediënten en 2 el water tot een gladde massa. Kruid goed, dek af en zet tot gebruik in de koelkast.
  • Als je klaar bent om op tafel te zetten, heb je 2 grote pannen met kokend gezouten water nodig. Doe in de ene de asperges en een paar minuten later de doperwten. Kook 2-3 minuten en giet ze dan allebei in een kom. Kook in de andere pan de pastavellen in porties (anders plakken ze aan elkaar), gedurende 3 minuten per portie, of tot ze al dente zijn, en verwijder ze met een schuimspaan op een geoliede bakplaat.
  • Om het gerecht te bereiden: leg je een opgevouwen pastavel op elk bord, wat klodders pesto, wat asperges en erwten, bedek met een ander vel, scheur de mozzarella ertussen en voeg de resterende groenten toe, plus Parmezaanse kaas, een flinke scheut olijfolie en vers gemalen zwarte peper.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina