Zelfmaakrecept voor 8 porties
Bereidingstijd 25 min.
Ingrediënten
3 rode paprika’s
1 middelgrote ui (geschild en in blokjes gesneden)
120 ml olijfolie
65 g paneermeel
100 g walnoten (geplet)
1 1/2 el chilipoeder of 1 verse rode chilipeper (fijngehakt)
1/4 tl komijn
Bereiding
- Verwarm de oven op 180⁰ C
- Leg de hele rode paprika op een ingevette bakplaat of ovenschaal.
- Rooster ongeveer 10 tot 12 minuten, draai ongeveer om de vier minuten. (Indien gewenst kan je ook ingemaakte of kant-en-klare geroosterde rode paprika’s gebruiken).
- Doe intussen het paneermeel in een keukenmachine en voeg 2 eetlepels koud water toe. Mix om een puree te maken, en voeg indien nodig meer water toe.
- Haal de paprika’s uit de oven en pel de schil eraf. Snijd open en verwijder de zaadjes. Snijd in stukjes en voeg toe aan het paneermeelmengsel in de keukenmachine.
- Bak de in blokjes gesneden uien in een kleine bakpan tot ze lichtbruin zijn. Voeg de gebakken uien en olijfolie toe aan de keukenmachine en mix tot een dipsaus.
- Voeg de overige ingrediënten toe en mix, voeg indien nodig olijfolie toe. Haal uit de keukenmachine en doe in een serveerschaal.
- Serveer met pitabroodjes, groenten of gebruik als dipsaus.
Tip: Je kunt de walnoten ook ongeveer vijf minuten roosteren in een droge koekenpan voor extra bite.