Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Muhammara-recipe-pepper-syria

Muhammara (pittige rode peperdip)

Zelfmaakrecept voor 8 porties
Bereidingstijd 25 min.

Ingrediënten

3 rode paprika’s
1 middelgrote ui (geschild en in blokjes gesneden)
120 ml olijfolie
65 g paneermeel
100 g walnoten (geplet)
1 1/2 el chilipoeder of 1 verse rode chilipeper (fijngehakt)
1/4 tl komijn

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180⁰ C
  • Leg de hele rode paprika op een ingevette bakplaat of ovenschaal.
  • Rooster ongeveer 10 tot 12 minuten, draai ongeveer om de vier minuten. (Indien gewenst kan je ook ingemaakte of kant-en-klare geroosterde rode paprika’s gebruiken).
  • Doe intussen het paneermeel in een keukenmachine en voeg 2 eetlepels koud water toe. Mix om een ​​puree te maken, en voeg indien nodig meer water toe.
  • Haal de paprika’s uit de oven en pel de schil eraf. Snijd open en verwijder de zaadjes. Snijd in stukjes en voeg toe aan het paneermeelmengsel in de keukenmachine.
  • Bak de in blokjes gesneden uien in een kleine bakpan tot ze lichtbruin zijn. Voeg de gebakken uien en olijfolie toe aan de keukenmachine en mix tot een dipsaus.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en mix, voeg indien nodig olijfolie toe. Haal uit de keukenmachine en doe in een serveerschaal.
  • Serveer met pitabroodjes, groenten of gebruik als dipsaus.
    Tip: Je kunt de walnoten ook ongeveer vijf minuten roosteren in een droge koekenpan voor extra bite.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina